Tips Aman Meninggalkan Website saat Mudik Lebaran

Halo, sebentar lagi lebaran nih sobat OCI… udah pada siap-siap mau mudik kah?
Oya, sebelumnya OCI mengucapkan Selamat menyambut Hari Raya Idul Fitri, selamat menyambut hari kemenangan bagi yang merayakannya.Kegiatan Mudik saat ini menjadi tradisi tak terpisahkan dari masyarakat Indonesia. Bagi anda yang akan bepergian mudik dan kuatir dengan website bisnis, online shop, atau web monetize anda Omah Cyber Indonesia memberikan tips sebagai berikut:
  • Lakukan Backup Dan Download Backup Pada Komputer Anda
    Membuat Cadangan perlu dilakukan meskipun kami melakukan backup rutin, anda yang paling mengerti update terbaru dari website anda.
  • Siapkan Koneksi Internet Saat Mudik
    Bagi anda yang sangat memperhatikan kondisi website anda, ngga ada salahnya untuk menyiapkan koneksi internet. Sebaiknya anda menyiapkan koneksi lebih dari 1 provider untuk antisipasi kondisi jaringan di tempat tujuan anda mudik.
  • Kami Siaga 24/7 Memantau Website Anda
    Jajaran Manajerial dan Billing Omah Cyber Indonesia libur mulai 16 Juli s/d 23 Juli 2015, Namun anda ngga perlu khawatir karena tim dukungan teknis dan data center tetap memantau website dan server dimana website anda ditempatkan.
  • Simpan Kontak Center Kami
    Simpan contact center kami 5534B513 BBM untuk kondisi darurat, menginfokan kondisi website anda jika anda menemukan masalah. Ngga semua pesan yang masuk kami balas , namun kami menindaklanjuti setiap sms yang masuk.
  • Ngga usah panik kalo website ngga bisa diakses
    Kalo website mendadak ngga bisa diakses, jangan buru-buru untuk melakukan report kepada kami. Pastikan dahulu anda mengecek akses web anda dari proxy lain seperti http://anonymouse.org . Atau meminta bantuan orang di tempat lain untuk mengaksesnya. Bisa saja anda tidak dapat mengakses karena keterbatasan ISP anda.
Selamat mudik, percayakan website anda dalam pengawasan kami. Selamat Mudik dan berkumpul bersama keluarga dalam kebahagiaan di hari kemenangan yang fitri. Terima Kasih

Related Posts:

5 Fatal errors that are often done when using WordPress

Usually there are 5 things that customers often do when creating a website / blog using instant wordpress applications, these things are fatal mistakes that are usually done by users when using a WordPress CMS. this can cause your website to be hacked by hackers or irresponsible people. This is not because of a system error but your own negligence.

Assume that wordpress does not need to be updated or the web will not error if it is not tweaked.
WordPress has been developed with multi components including wordpress core script itself, opensource plugins and free themes. If you have never updated versions of scripts, plugins or themes, then your web will not be easy to hack.

No firewall or security features are needed because it is safe from the start.
WordPress is open source starting from the core scripts, plugins and themes, plugin security is mandatory, because the plugin security will add to your website's security layer.

Use the username "admin" so that it's easy to remember
This admin username is already very popular in the programming and opensource world, even this username is usually created as the default user name of an application, and is combined with the "admin" password as well. This is very dangerous, even if you use a common word bruteforce web application, you can break it down.

The website has been backed up by the hosting provider, I don't need to backup it.
Whatever website you build, always prepare disaster recovery to do regular backups of your website to local computer,google drive using plugins, so that when your web is damaged you can simply restore via the backup you generated

Using a password that is easy to remember
Passwords must be made as difficult as possible with a combination of letter numbers and symbols, because easy passwords will make it easier for your wp-admin to collapse easily, especially if the hacker already knows: option number 3. it's best to use a combination of uppercase and lowercase characters but still easy to remember by you.

Related Posts:

Is Moving Hosting Required to Move the Domain?

Hosting & domain are 2 internet services that are always related and inseparable. If you buy a hosting, then generally you have to find a domain name that suits you. it is necessary so that your website can be accessed easily.

Our customer service who usually handles livechat often receives questions like this, "bro, I want to move the domain and hosting from another provider to Omah Cyber ​​Hosting. Does the domain and hosting have to be moved at the same time?"
So actually a lot of customers are unfamiliar with this matter, they assume that the domain and hosting are a unified whole. Let's discuss clearly and concisely in our post this time.
Domain is naming / giving a name to our website (web design / blog design), so the domain is still a name but it doesn't work yet when it's not paired with other services.

For this reason, hosting is needed, hosting is the host / home for storing your web design / blog design so you can get online on the internet. can be analogous if this hosting is a boarding house / rental house.

And when you buy web services, then you have to buy 2 services, namely hosting and domain, buying domains and hosting does not have to be in one provider ... you can buy a domain in provider A, hosting it at provider B ... that's ok no problem. The most important thing is if the hosting on B is already active, check the login information there, there is a Name Server, then the Provider A will open the domain service and replace the NS following the NS provided by provider B.

Likewise, if one day you have already bought a domain and hosting in one place, to move to another place you can just move the domain or hosting. So there is no obligation, both of them, but if you really don't want to be bothered and become one, it doesn't matter either.

It's just that, we suggest, if you buy hosting and domain you should put it in a trusted provider so that you don't have trouble in monitoring and managing your website.

Related Posts:

Trik Mempercepat Resolve DNS dengan etc/hosts

Ketika pertama kali melakukan pemesanan pendaftaran domain dan hosting, maka biasanya akan ada proses penyesuaian domain (resolve domain) sehingga domain website tersebut dapat diakses normal. Namun terkadang kita ngerasa nggak sabaran dengan proses domain resolve ke server ini. Terkadang kita menemukan kendala dimana ada saat ISP yang kita gunakan untuk ngakses internet ini terlalu lama meresolve DNS domain, bisa-bisa harus nunggi 1×24 jam atau bahkan 2×24 jam.

Nah, berikut ini OCI akan sharing sedikit trik untuk mempercepat proses domain resolve ke server hanya dalam beberapa menit saja hanya bermodal notepad editor
1. Silakan buka notepad anda dengan hak akses sebagai administrator. (buka start->accecories->klik kanan pada notepad, lalu pilih “as administrator”.
2. Masuk ke path: C:windowssystem32driversetc
3. Pada direktori tersebut cari file bernama “hosts”, silakan buka file tersebut.
4. Setelah terbuka, maka isikan nama domain berikut IP address server anda pada file hosts tersebut seperti pada gambar dibawah ini.
5. Jika sudah, silakan klik save, dan kemudian coba akses kembali domain anda melalui web browser.

NOTE: setelah 1×24 Jam, alangkah baiknya konfigurasi manual ini dihapus kembali, dan resolver menggunakan koneksi dari ISP agar domain di resolve secara natural.

Ayo buruan daftarkan domain idaman kamu sebelum di pakai orang lain
domain harga murah meriah, hanya di Omah Cyber Indonesia

Related Posts: